Organisatie

Jobcoaching

organisatie Jobcoaching
In een jobcoaching traject worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteund op hun werkplek. De ontwikkeling van de medewerker en zijn of haar rol binnen het bedrijf staat centraal.

Het doel

De jobcoach is een vertrouwenspersoon voor de medewerker en helpt hem of haar bij vraagstukken die binnen het werk naar voren komen. Ons doel is bereikt wanneer de medewerker zich thuisvoelt op de werkplek, stappen maakt in werknemersvaardigheden en ontwikkeling in het werk en de werkgever tevreden is.

Sparringpartner
De jobcoach komt regelmatig bij de medewerker op bezoek, en werkt indien mogelijk mee op de werkplek. De omgang met collega's en de leidinggevende wordt besproken, en als het gewenst is schuift de jobcoach aan bij gesprekken tussen de kandidaat en de werkgever. Bij uitdagingen in het werk of conflicten, is de jobcoach bemiddelaar en sparringpartner. Werk en privé gaat vaak hand in hand. Daarom hebben wij graag contact met bijvoorbeeld de ouders, verzorgers of woonbegeleiders.

Hoelang duurt Jobcoaching?
De duur van een traject hangt af van de begeleidingsbehoefte. Dit wordt altijd afgestemd tussen de kandidaat, werkgever, de opdrachtgever (het UWV bijvoorbeeld) en de jobcoach.


"Het liefst werk ik achter de kassa of op de broodafdeling"
Nick werkt via Van der Horst Jobcoaching & Training bij de Vomar. Hij doet het super achter de kassa of op de broodafdeling, maar is ook een kei in het schoonhouden van de winkel.