Organisatie

2e spoor

organisatie 2e spoor
Als een medewerker langdurig arbeidsongeschikt is en niet meer kan terugkeren bij de huidige werkgever, kan er een 2e spoortraject worden ingezet.

Het doel
In het 2e spoortraject onderzoeken wij met werknemers die langdurig arbeidsongeschikt zijn naar een nieuwe passende baan bij een andere werkgever. We kijken samen met de medewerker naar zijn of haar wensen, kwaliteiten, valkuilen en drijfveren. Daarbij volgen we ook het advies op wat betreft de belastbaarheid op basis van het arbeidsdeskundig onderzoek.

We voeren altijd als eerst een intakegesprek met de werkgever en medewerker om de verwachtingen van het traject goed in beeld te brengen. Daarna gaan we samen met de medewerker aan de slag! We brengen de competenties in kaart, benutten het netwerk van de werknemer en onszelf, zetten alle opties voor een nieuwe werkplek op een rij en ondersteunen bij het sollicitatieproces. Stap voor stap helpen we de werknemer naar de toekomst. 

Hoe lang duurt een 2e spoortraject?
Afhankelijk van de situatie van de werknemer bieden wij het traject aan met een duur van minimaal zes maanden en maximaal twaalf maanden.

"Het mooiste aan mijn werk zijn de complimentjes"
Gidon heeft door Van der Horst Jobcoaching & Training en Asito een baan. Hij maakt met veel plezier gymzalen schoon!